Elismeréseket adtak át

2023.06.09. 09:46

Pedagógusokat köszöntöttek Békéscsabán

Átadták a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetéseket, valamint a Pedagógus Szolgálati Emlékérem átnyújtásával elbúcsúztatták a nyugdíjba vonuló szakembereket csütörtökön délután Békéscsabán, a Napsugár bábszínház újonnan átadott épületében, a városi pedagógusnapon­.

L. B.

Horváthné Szalai Angelika a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa címet vehette át Szarvas Pétertől 

Fotó: Für Henrik

– „Nem építhetjük mindig a jövőt az ifjúságnak, de építhetjük az ifjúságot a jövőnek” – kezdte beszédét Szarvas Péter polgármester, idézve az Amerikai Egyesült Államok egykori elnökét, Franklin Delano Rooseveltet. Elmondta: a városi pedagógusnapon a legnehezebb, ugyanakkor legszebb szolgálatot ünneplik. Köszönetet mondanak azoknak, akik törődnek a gyermekekkel, felkészítik a fiatalokat az életre, egy életre szóló nyomot hagynak, élményt adnak. 
A városban 13 ezer óvodást és iskolást nevel, oktat magas színvonalon a hétköznapokban 1300 óvodapedagógus, tanító és tanár. Az óvodák elsőrangúak, az általános és középiskolák szintén komoly fejlődésen mentek át az elmúlt években. Kiemelte: nem lehet kiváló eredményt elérni kitűnő pedagógiai munka nélkül. A pedagógusok a folyamatos változások idején is helytállnak. 
 

Idén a városi közgyűlés döntése értelmében Békéscsaba Kiváló Pedagógusa elismerést érdemelt ki Horváthné Szalai Angelika, a BSZC Kemény Gábor Technikum történelemtanára és Kovács József, a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium történelemtanára.

Szarvas Péter polgármester gratulált Kovács Józsefnek. Fotó: Für Henrik

Köszöntötték azokat is, akik Pedagógus Szolgálati Emlékéremben részesültek. Ilyen elismerést érdemelt ki az óvodapedagógusok közül Gregor Éva és Mazán Erzsébet; a tankerületi központ fenntartásában lévő intézményekből Laczkó Irén, Árendás Istvánné, Elekes Jánosné, Géczi Emilné, Gregor László, Hódor Julianna, Kovácsné Szatyin Ildikó Valéria, Medovarszki Jusztina, Mitykó Jánosné, Mitykó János, Molnár Erika Anikó, Molnárné Machnitz Ágnes, Szák-Kocsis Péter, Zsibritáné Lémon Lívia, Almásiné Darag Marianna Klára, Csiborné Szauer Éva, Perényi László és Steigerwaldné Végh Éva; a Békéscsabai Szakképzési Centrum intézményeiből Imre László, Jakab János, Keresztiné Juhász Ágnes Magdolna, Matyuska Ferenc, Nyiri Irén, Pappné Böszörményi Éva, Papp Béla Zoltán, Sarusi Ildikó, Sarusi József Ferenc, Szi­lágyi László, Husztiné Raffay Éva és Kiss Erzsébet. L. B. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában