Gyula

2023.06.04. 08:31

Országos Román Nemzetiségi Pedagógusnapot rendeztek

Országos Román Nemzetiségi Pedagógusnapot rendeztek pénteken délután Gyulán, a Román Kulturális Centrumban – tájékoztatta hírportálunkat Kozma György.

P. G.

Forrás: BMH

A Magyarországi Románok Országos Önkormányzata elnöke elmondta, szinte az összes hazai román nemzetiségi iskola, vagyis összesen tíz kéttanítási nyelvű és román tannyelvű iskola közel százötven pedagógusa vett részt az ünnepi eseményen. Az elnök kiemelte, a programon átadták a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata díjait, így a Magyarországi Román Oktatásért díjat, az oktatásban eltöltött negyven évért járó elismeréseket, illetve a Fiataljainkért elnevezésű vándorserleget. 

Kozma György hangsúlyozta, nagyon fontosnak tartja, hogy minden évben kifejezzék elismerésüket a nagyszerű és óriási munkát végző pedagógusok és oktatási dolgozók felé. Maga az önkormányzat egyébként hat közoktatási intézményt működtet.

A díjátadót követően műsort adott az Aradi Kamaraszínház és a Békéscsabai Jókai színház, amelynek művészei román és magyar nyelven adtak elő különböző dalokat. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában