Nyári programsorozat

2023.06.02. 06:30

Monte Cristo grófja nélkül idén sincs évad a Szarvasi Vízi Színházban

Minden korosztályt, illetve műfajt kiszolgálnak idén is a Körös-Holtág színpadán és ingyenes előadások is lesznek a Szarvasi Vízi Színház nyári évadán. A programsorozat június 16-tól augusztus 21-ig várja a kultúra szerelmeseit.

Vásári Erzsébet, [email protected]

Fekete Péter, dr. Dósa Zsuzsa, dr. Szabó Károlyné, Seregi Zoltán, Babák Mihály és dr. Melis János

Fotó: Vásári Erzsébet

Sajtótájékoztató keretében hirdették meg csütörtökön a Szarvasi Vízi Színház immár tizenharmadik évadát Szarvason. Az eseményen dr. Szabó Károlyné, a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte elsőként a jelenlévőket. Babák Mihály polgármester elmondta, a vízi színházi előadásokat minden évben, így már most is nagyon várják a szarvasiak, és a városba látogatók. Hozzátette, a felhozatal az idei évadban is fantasztikus, így biztos abban, hogy mindenkinek szép estéje lesz, aki színházi előadást választ magának náluk esti programként.

Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója kifejtette, nehéz időszakot élünk meg a pandémia után és a szomszédos országban dúló háború miatt, éppen ezért az állandóság, a nyugalom, és a megszokottság tudja a legnagyobb támaszt adni. Azok az emberek pedig, akik a Szarvasi Vízi Színházra gondolnak, tudják, hogy mit várhatnak. Az elmúlt évek során kialakított működési rendszer ugyanis állandósult, ismeri az ország, ezért is indulnak el ide minden évben különböző pontjairól. Hangsúlyozta, a tematika tehát nem változott, így a vízi színházban június 16-tól augusztus 21-ig minden nap lesz előadás, és minden nap történik valami. 

Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója elmondta, a Szarvasi Vízi Színház nyári programja idején a világ közepe van Szarvason. Hiszen nekik ez a két hónap valóban a világot jelenti. Úgy véli, idén is sikerült egy olyan programot összeállítani, ami már az előzetes jelzések alapján közönségkedvenccé vált. Nagy reményekkel néznek tehát a nyár elé.

Dr. Szabó Károlyné elárulta, már most igen jól állnak a jegyeladások a vízi gzínház évadára, a Monte Cristo grófjára például már minden hely betelt. Hozzátette, ez egyébként az az előadás, ami nélkül nem létezik nyári évad Szarvason. Azonban nem csak ez az előadás teltházas, hanem nyolc további darab is. Ez pedig azt bizonyítja számukra, hogy a kultúrára továbbra is szükségük van az embereknek. Az ügyvezetőtől megtudtuk, a programok összeállításánál nagyon figyeltek arra, hogy sokszínű legyen, és a középpontban a könnyű nyári esti kikapcsolódás legyen, de művészi színvonalon. A kínálatban főként a teátrumi társaság tagszínházai kapnak helyet, köztük újdonságként tűnik fel idén a Győri Nemzeti Színház és a Mandala Dalszínház. Hangsúlyozta, ebben az évadban is szeretnék mindenkihez eljuttatni a kultúrát, ezért a korábbiakhoz hasonlóan fele-fele arányban lesznek ingyenes, vagyis ajándék és fizetős előadások.

Dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója elmondta, a művészetek és a színház mindig segít átvészelni a nehezebb időket. Így van ez most is, és ezt bizonyítja a Vízi Színház idei programjaira való, már előzetesen hatalmas érdeklődés is. Hozzátette, természetesen ezen a nyáron is az évad része lesz a Cervinus Művészeti Fesztivál, amely idén nem gála helyett családi programmal, Alma Együttes koncerttel indul, viszont opera, operett gálával zárul, az idén száz éve született Melis György tiszteletére, a nívódíjból pedig ezúttal több lesz, ráadásul a közönség online szavazatai alapján vehetik majd át azokat a színészek.

A Szent István Filharmonikusok is fellépnek

Dr. Melis János, Szarvas címzetes főjegyzője elárulta, van egy szimfonikus zenekaruk, a Szent István Filharmonikusok, akik budapesti székhelyűek, és országosan elismertek a műfajukban. Ők június 13-án a János Vitéz című darabot adják majd elő a szarvasi közönségnek, természetesen a Vízi Színházban. Hozzátette, még aznap, ugyanennek a zenekarnak a különböző hangszereken játszó zenészei egy térzenei koncertet is adnak majd a városban.

Végül Babák Mihállyal együtt közösen bejelentették, pályázatot nyújtottak be korábban a vízi színház korszerűsítésére, amely beadványuk nyertes lett, így a következő (2024-es) évadra már fedett bástyák, több férőhely, új hangtechnika és páholyok fogadják majd a nézőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában