Értékesítés

2023.06.10. 14:51

Megnyílt az első bélyegbörze Békéscsabán

Megrendezték szombaton az első bélyegbörzét Békéscsabán; a Lencsési Közösségi Házba kilátogatókat családi program várta.

N. Sz.

Bélyeggyűjtők a Lencsési Közösségi Házban.

Fotó: Bencsik Ádám

Ujhelyi Rajmund főszervező elmondta, hosszútávon a hobbi iránt érdeklődőket szeretné összehozni, aktív közösséget formálni. A filatéliával gyerekkora óta foglalkozó férfi kiemelte, száznegyven éves bélyegek is kaphatók ma már 5-10 forintos darabáron, értékességüket inkább a példányszám határozza meg. 

A nyomdahibásakból adtak ki keveset, például 2001-ben Németországban az Audrey Hepburn-öset. A cigarettázó nő nem jó reklám, a hibát észlelve visszavonták az íveket, de néhány bélyeg kikerült a nyomdából, s ma hatalmas gyűjtői népszerűségnek örvend, csaknem 50 milliót kóstál egy darab. Hozzáfűzte, világviszonylatban is ritkaságszámba mennek az ascensioni – ma már lakatlan sziget – bélyegek. A magyarok közül értékesnek a régi, kőnyomatos, krajcárosok minősülnek, van, amelyik milliókat ér, de az 1900-as évek előtti, nyomdahibás bélyegek is drágák a „piacon”. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában