MÚZÉJ 2023

2023.06.25. 16:31

Megdőlt a látogatószám rekord a szarvasi Múzeumok Éjszakáján - galériával

Soha nem látott tömeg fordult meg a Tessedik Sámuel Múzeum "MÚZÉJ 2023" rendezvényén, szombaton. Legtöbben a Munkácsy Most időszaki kiállításra voltak kíváncsiak, de az intézmény egyéb tárlatait és a kültéri programokat is sokan látogatták.

Vásári Erzsébet

Fotó: Czesznak Zsolt

A múzeum előtti téren az eseményt a Granárium Zebra Club szervezésében az Almaszószok zenekar gyerekkoncertje nyitotta meg, Micimackó fázik! címmel. A vidám hangulatú, interaktív műsorban Halász Judit jól ismert dalai csendültek fel a közönség nagy örömére.

Közben elkezdődtek a kézműves foglalkozások, ahol a múzeum kreatív munkatársainak segítségével honfoglalás kori ékszereket, és Munkácsy Mihály önarcképével ellátott vászontáskákat készíthettek a résztvevők.

A szabadtéri program az Alföld Quartet koncertjével folytatódott, ahol Haydn és Mozart vonósnégyeseit hallgathatták meg az érdeklődők Hoffmann Ágnes, Szomorné Budai Mariann, Jankó Zita és Szomor István előadásában, mialatt a múzeumban egymást váltották a Munkácsy Mihály időszaki kiállításra érkezők.

Kora este Kiss László – volt URH és Európa Kiadó tag – szólóestje kezdődött a színpadon, aki finom énekhangjával és dallamaival meghitt atmoszférát varázsolt a különleges éjszakán.

Bősze Ádám zenetörténész szubjektív tárlatvezetésére pedig már délután kikerült a "betelt" tábla, hiszen óriási érdeklődés övezte a programot. Sokan vidékről érkeztek, hogy részt vegyenek az eseményen. Várnai Réka, marketing menedzsertől megtudtunk, Ádám visszatér majd a Tessedik Sámuel Múzeumba, a Munkácsy Most kiállítás második szakaszában.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában