Fejlesztenek

2023.06.06. 14:21

Már pancsolhattak a Gyulai Várfürdő hullámmedencéjében

A múlt hétvégén megnyitotta kapuit a Gyulai Várfürdő hullámmedencéje és Vízi gyermekparadicsoma, a két attrakció az időjárás függvényében a főszezon, a kiemelt időszak kezdetéig szombaton és vasárnap üzemel majd. A fürdőben folyamatosak a fejlesztések, éppen szerdán adják át a munkaterületet a főépület rekonstrukciójához.

Papp Gábor, [email protected]

Fürdőzés a Gyulai Várfürdőben.

Fotó: Archív fotó: Bencsik Ádám

Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a múlt heti kiváló időjárás miatt nyitották meg a hullámmedencét, illetve a Vízi gyermekparadicsomot: – Jelenleg úgy tervezzük, hogy a főszezon kezdetéig hétvégén lesz elérhető a két attrakció, a kiemelt időszaktól pedig minden nap – fogalmazott a szakember.

Vízi gyermekparadicsom a Gyulai Várfürdőben. 
Archív fotó: Lehoczky Péter

Kun Miklós kérdésünkre megerősítette, zajlik a dögönyözős medence és a csúszdás medence felújítása, a két beruházás várhatóan június közepére készül majd el. Mint azt korábban megírtuk, a dögönyözős medencét az 1970-es években hibásan tervezték meg hidraulikailag, aminek következtében abban pangó terek alakultak ki. A medencét mindennap leengedték, és friss termálvízzel engedték fel, de teljes egészében ez sem volt elegendő az említett pangó részek kiküszöbölésére. Ezért döntöttek a rekonstrukció mellett. A munkálatokat követően huszonnyolc befolyó pontja lesz a medencének, illetve derékszintű masszírozó rendszert építenek ki a fejlesztés során. Emellett cserélik a teljes burkolatot, korszerűsítik a gépészetet, áttervezik a csőrendszert. Mintegy 100 millió forintos saját forrásból valósul meg. Emellett a csúszdás medence külső peremét, a zuhanyzóját és a lábmosóját újraburkolják.

Az ügyvezető igazgató beszámolt arról, hogy a főépület átalakítására aláírták a kivitelezési szerződést, szerdán átadják a munkaterületet a beruházást megvalósító cégnek, amelynek onnantól kezdve tíz hónap áll a rendelkezésére, hogy elkészítse a beruházást. Kérdésünkre Kun Miklós kifejtette, a beléptetés a fejlesztés alatt is zavartalan és folyamatos lesz. Ahogy arról szintén beszámoltunk korábban, a beruházás eredményeként bővülnek az öltözők, amellyel a remények szerint még nagyobb vendégforgalmat is ki tudják majd a legteljesebb módon szolgálni. A park felé eső részen csaknem 200 négyzetméterrel növelik a téli pihenő a területet, az ott kialakított pihenő teret. Létrehoznak egy új éttermi részt, ugyancsak a vendégek még teljesebb kiszolgálása érdekében. A gyógyászat masszázs része átkerül a korábbi reumatológia helyére. A fejlesztésnek köszönhetően egy teljes belsőépítészeti megújulás valósul meg a főépületben.

A Gyulai Várfürdő energetikai téren is folyamatos korszerűsítéseket végez a működési költségek csökkentése érdekében. A versenyuszodát ősztől termálvízzel fűtik majd, ehhez már elkezdődött a Gyulahús Kétegyházi úti telephelye közelében található 4. számú termálkút vizének bevezetése. Ehhez egy hőközpontot is kialakítanak, aminek tervezése folyamatban van. Az AquaPalota fűtésében ugyancsak fontos szerepet kap majd a termálvíz, az kiegészíti a hőszivattyús rendszert.

Az ügyvezető igazgató szólt arról, hogy a látogatószámokat tekintve az év első négy hónapja jól alakult számukra, azok meghaladták a tavalyi év számait, májusban érzékelhető volt némi visszaesés, de június első hétvégéjén már ismét nagy számú vendéget fogadtak, köszönhetően egyebek mellett a romániai pünkösdnek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában