OKKA

2023.06.08. 12:50

Kreatív diákoknak szólt a taps, az elismerés Orosházán

Orosházán a helyi média és az Orosházi Oktatási Kerekasztal (OKKA) Tehetségbarát önkormányzat – kreatív diák címmel pályázatot hirdetett, amelyre az általános, a középiskolák, a Kodolányi János Egyetem és az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola nevezhetett korcsoportonként 3-3 diákot. A cél az volt, hogy elismerjék a legsokoldalúbb, legtehetségesebb tanulókat. Csütörtökön félszáz fiatalt jutalmaztak a Petőfi művelődési központban.

Cs. I.

A Táncsics diákjai - Dobrai Ádám, Molnár Marcell, Varga Szilárd - dr. Blahó Jánossal, Dávid Zoltánnal a díjátadón. Fotó: Horváth Bence

Orosháza önkormányzata nevében Dávid Zoltán polgármester is csatlakozott az OrosCafe Kft. által indított, az OKKA által támogatott kezdeményezéshez és külön elismerésben részesítette a diákokat. Köszönetét fejezte ki a városvezető a szülőknek, a felkészítő pedagógusoknak, akik megteremtették a nyugodt hátországot, felismerve a tehetséget, azt pallérozva, segítő támogatásukkal sikerekhez juttatták a fiatalokat. Bojtor István, az OKKA elnöke látva a félszáz fiatalt, úgy fogalmazott, van ennek a díjnak létjogosultsága Orosházán. 

Ötvenegy fiatalt jutalmaztak Orosházán.

–Mi is igyekeztünk kreatívak lenni. Olyan diákoknak szól ez az elismerés, akik tanulmányaikban, a művészetekben, a sportban is eredményesek. Szóljon ez a nap most róluk, s akiket mindenki, a város lakossága is megismerhet a médián keresztül – fogalmazott a kerekasztal elnöke, majd átadták ötvenegy fiatalnak a Kreatív diák elismerést. S miközben szólították őket, a méltatásokban ezek voltak a leggyakoribb kifejezések: rendkívüli érdeklődés, alázat, szorgalom, sokrétű tehetség, céltudatosság, kitartás, megbízható munka, alkotói személyiség...

Dr. Blahó János, a kerekasztal titkára zárásként elismerően fogalmazott a díjátadóról: ez a nap meggyőzte arról, hogy Orosháza kulturális naptárában helye van ilyen eseményeknek.

– Mennyi tehetség van ebben a városban! Rajtuk keresztül azt is látni, milyen tehetségműhelyek dolgoznak itt. Gratulálok nekik és pedagógusaiknak. Adalékként elmondanám, hogy az orosházi járás egy felmérésben milyen remekül szerepelt: az oktatási intézmények tekintetében országosan a tíz legjobb járás között szerepel. Ez a hozzáadott pedagógiai érték, a tehetséggondozás, a feltételek összességéből adódik. Büszkének kell lennünk erre. A sikerért minden évben keményen meg kell dolgozni –  hangsúlyozta a kerekasztal titkára.

A csoportkép elkészítése után Ficsor Zoltán mestercukrász által készített 100 szeletes tortával ünnepeltek a résztvevők.

Ők a Kreatív diák díj birtokosai

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskolából díjat vett át Bojtor István alpolgármestertől, az Orosházi Oktatási Kerekasztal elnökétől Erős Martin, Horváth Zsófia, Csiki Marcell, Fodor Nóra, Keresztes Kornél, Szabó Virág Lili; a református iskolából Alzubi Yahya, Kiss Zsófia, Walki Dorina, Csernyi Ákos, Kovács Klaudia Alexa, Szalkay Csaba Levente. A Vörösmarty Mihály Általános Iskola Czina Sándor Tagintézményéből kapott elismerést Bokros Levente, Kruzslicz Dóra, Györgyi Edina; az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolából Tóth-Gáspár Boróka, Czombos Olivér, Hegyesi Glória Lora, Buzai Dorka, Dimák Dorottya Edit, Szikora Zsombor; a Rákóczitelepi Tagintézményből Barák János, Bódi Csaba.

A Székács József evangélikus iskolából díjat vett át Nánási János ügyvezető-főszerkesztőtől Deák Alíz, Polyák Sára Margit, Zsoldi Anna, Orbán Júlia, Pusztai Márk Szabolcs, Bényei Nelli, Horváth Medárd Sándor, Nyári Zsófia Boróka, Török Virág. A Táncsics gimnázium díjazottjainak adta át az elismerést dr. Blahó János, az Orosházi Oktatási Kerekasztal titkára: Kulcsár Annának, Vannai Líviának, Major Lénárdnak, Dobrai Ádámnak, Molnár Marcellnak, Varga Szilárdnak.

A GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskolából kapott elismerést Szarvas Ádám, Kiszely Nándor, Székely Ivett.

A Kodolányi János Egyetemnak a hallgatója Ács Orsolya vette át az elismerést. Az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei közül Jónás Alíz, Kaizler Fruzsina, Oroszi Anna, Vas Milán László, Bencsik Jázmin, Nagy Gergely Tibor, Bakos Margit, Kovács Georgina, Tóth Nikoletta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában