Kézműves közösség

2023.06.04. 14:11

Kiállítással ünnepelték meg a kunágotai könyvtár visszaköltözését

A kunágotai könyvtár visszaköltözött állandó helyére. A megemelkedett rezsiárak miatt hónapokon keresztül a művelődési házban fogadták az olvasókat. Mostantól minden visszaállt az eredeti, megszokott körülmények közé.

Cs. I.

Gyöngyösi Károly alpolgármester maga is amatőr alkotó, festményei ismertek

Fotó: Facebook

A könyvtár épületében várják az olvasókat. Az iskolai tankönyveket, a Bereczki Máté Általános Iskola tanulóinak a tanítási év végén már ott kell leadniuk.

Az A Szakkör kunágotai kézműves közösség az idei évet május végén egy időszaki kiállítása zárta, ahol bemutatták a télen készült munkákat. Csipkeverés és makramé technikával készült alkotások születtek. A kész termékek nagyobb része a Nemzeti Művelődési Intézet alapanyag- és eszköztámogatásával valósult meg. 

A kiállítást a könyvtár épületében nyitották meg
Fotó: Facebook

A megnyitón Gyöngyösi Károly alpolgármester méltatta a szakköri tagok szorgalmát. Nagy Ágnes könyvtárvezető elárulta, következő foglalkozásaik ősszel indulnak majd. 

– Nyáron, részben otthoni munkálkodással készülünk az őszi szezonra. A quilling technikát sajátítjuk el. Ehhez alapanyagot és eszközt is kaptunk, ugyancsak a Nemzeti Művelődési Intézettől. Télen a „Himnusz 200” felhívásra leadott csipkeverés és makramé munkáink eredményesen szerepeltek, és a díjazásunk egy quilling csomag volt. Ezt használjuk fel. Célunk karácsonyi dekoráció készítésének elsajátítása és készítése is egyben.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában