Pedagógus nap

2023.06.07. 16:39

Kevermesen ketten vették át Az év pedagógusa díjat

Pedagógus nap alkalmából ünnepséget szerveztek Kevermesen. Lantos Zoltán polgármester felkérésére Szebellédi Zoltán alelnök mondott ünnepi köszöntőt, Békés Vármegye Önkormányzatának a képviseletében.

Cs. I.

Pálné Nagy Márta igazgatónő vette át a díjat

Forrás: Facebook

Gyorsan változó világunkban nehezen tudják betölteni a szerepüket a családok, sok küzdelmet élnek meg a gyermekek, a belső és külső körülmények is nehezíthetik a pedagógusok munkáját. Nehéz szakmai feladatokat felelősségteljesen kell megoldaniuk, de nagy felkészültséggel, szívvel-lélekkel töltik be hivatásukat, teszik állhatatosan a dolgukat, amelyért minden elismerést megérdemelnek – fogalmazott a szónok.

A Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusainak és segítő munkatársainak megvendégelése előtt Az év pedagógusa kitüntetést adták át Pálné Nagy Márta igazgatónőnek és Orbánné Pót Ildikó óvónőnek.

Pálné Nagy Márta a kevermesi iskola diákja volt, majd pályakezdő pedagógusként visszatért, s már majd negyven éve ugyanabban az intézményben végzi munkáját 1983 óta. Több mint húsz éve vezeti az intézményt. Lendülete töretlen. Mind a tanítványok, mind a szülők közössége körében nagy tiszteletnek örvend. Fontos számára a valódi értékek közvetítése és elfogadtatása a szülőkkel, a diákokkal egyaránt.

Az év pedagógusa elismerésben részesült Orbánné Pót Ildikó, aki 1981 óta dolgozik, a kevermesi óvodába 1997-ben került. Elkötelezett pedagógusként tapintatosan, egyéni bánásmóddal, türelemmel, odafigyeléssel fordul a gyermekek s családjaik felé. Kreatív személyisége, szakmai felkészültsége alkalmassá tették tagintézmény-vezetői, munkaközösség-vezetői feladatok ellátására. Szakmai munkája mellett bekapcsolódik a helyi közéletbe, alapítója, tagja több helyi civil szervezetnek.

Orbánné Pót Ildikó óvónőnek adták át az elismerést
Fotó: Facebook

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában