Testületi ülés

2023.06.09. 21:24

Kamerákat és rendőröket szeretnének a vésztőiek

A térfigyelő kamerákat, valamint a fokozottabb rendőri jelenlétet ítélik a vésztőiek a legfontosabb bűnmegelőzési módszereknek – derült ki akkor, amikor a képviselő-testület nemrég tartott ülésén szóba került a város bűnmegelőzési és közbiztonsági koncepciója, illetve egy tavalyi felmérés, amelyet több mint százan töltöttek ki.

L. B.

A válaszadók 60 százaléka minden nap lát rendőrt közterületen. Harminc százalékuk mondta azt, hogy teljesen biztonságban; több mint felük azt, hogy közepesen; 15 százalékuk azt, hogy nem érzi magát biztonságban Vésztőn.

Az ifjúság helyzetével kapcsolatban ugyancsak készítettek felmérést a városban tavaly, a kérdőívet száznál több hetedikes és nyolcadikos gyerekek töltötte ki. A válaszok szerint a fiatalok leginkább internetezéssel, tévézéssel, pihenéssel és a családdal való beszélgetéssel töltik szabadidejüket. A vésztői 12-14 évesek ismerik az alkohol, a dohányzás és a drog hatásait, viszont nincs köztük olyan, aki rendszeresen fogyasztana alkoholt vagy használna drogot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában