BÉTAZEN

2023.06.09. 17:49

Ismét megrendezik a Békés-tarhosi Zenei Napokat

Számos különleges zenei programmal várják az érdeklődőket a nagy múltú programon.

P. G.

Bagoly László, dr. Pappné Darida Andrea és Kálmán Tibor mutatta be a BÉTAZEN programját

Fotó: Gazsó János

Június 18-tól július 2-ig immáron negyvenhetedik alkalommal rendezik meg a Békés-tarhosi Zenei Napokat – jelentette be Kálmán Tibor. Békés polgármestere elmondta, a zenei fesztivál egyszerre épít a hagyományokra és megújulásra.

Dr. Pappné Darida Andrea, a Békési Városi Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a BÉTAZEN egy rangos, nagy múltú fesztivál, amelynek gyökerei a Magyar Örökség díjas és a Magyar Értéktárba is bekerült Békés-tarhosi Énekiskoláig nyúlnak vissza. 

Ezt a minőséget igyekszünk továbbvinni olyan módon, hogy a programok között minden korosztály megtalálja a számára kedves elemet

 – fogalmazott.

A programokról Dr. Pappné Darida Andrea és Bagoly László művészeti vezető adott tájékoztatást. 

A nyitóhangversenyt június 18-án, vasárnap 17 órától a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar tartja a kulturális központban. Június 20-án, kedden „Barangolás az egyházi zene világában” címmel lesz program a református templomban. Június 21-én, szerdán 18 órától a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a békési KÉSZ szervezésében Zsikó Zsuzsanna Junior Prima díjas népdalénekes és Dudás Klára Arany Páva díjas citeraművész estjén vehetnek részt az érdeklődők a Szentháromság Plébánián. Június 23-án, pénteken 17 órától a Békés Megyei Szimfonikusok Kamarazenekara vonósmuzsika válogatását hallgathatják meg a zenekedvelők a városháza Irányi Dániel dísztermében. 

Június 24-én, szombaton hangszerbemutató és táncház lesz a galériában, illetve ugyanezen a napon a X. Fúvószenekari Találkozót tartják a Gödörben. Június 25-én, vasárnap a XVIII. Békés-tarhosi Kórustalálkozót rendezik a református templomban. Újra lesz vonószenekari tábor, és megtartják a helyi zeneiskola volt növendékeinek hangversenyét is június 27-én, kedden 17 órától. Új elemként június 29-én, csütörtökön 18 órától Dolhai Attila és Janza Kata musical estje lesz a kulturális központban. Június 30-án, 17 órától jubileumi gálát rendeznek, amelyen a Békésről elszármazott zenész és táncos tehetségek lépnek fel. Július 1-én a vonószenekari tábor záróhangversenye lesz a Galériában. Július 2-án, vasárnap pedig a Belencéres Néptáncegyüttes Gálaműsorával zárul a BÉTAZEN.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában