Gazdálkodók

2023.06.05. 09:29

Hajrájához érkezett az egységes kérelmek benyújtása Békésben is

Még néhány napig adhatják be a gazdálkodók az egységes kérelmüket, a határidő ugyanis június 9-e.

Ny. L:

Forrás: Shutterstock

Június 10-étől (azt a napot is beleértve) nincs lehetőség egységes kérelem benyújtására.

Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés vármegyei elnöke hangsúlyozta, június 9-ét követően új támogatási igény jelölésére, már bejelentett tábla területének növelésére sincs lehetőség. Szintén nincs lehetőség arra, hogy egy visszavont jogcímet/intézkedést, táblát, egyedet, erdőrészletet ismét felvételre jelöljenek a gazdák. A korábban be nem jelentett területeket június 9-e után nem lehet bejelenteni. Más adatváltozások benyújthatók, ilyenek például az Agrár-ökológiai Programhoz (AÖP) és egyéb jogcímekhez kapcsolódó agrotechnikai bejelentések.

– Azok a gazdálkodók, akik falugazdászon keresztül szeretnék beadni a kérelmüket, és még nem egyeztettek időpontot, mielőbb tegyék meg – hangsúlyozta Kozsuch Kornél. – A falugazdászok elérhetőségét, az ügyfélfogadó-irodák címeit megtalálják www.nak.hu honlapon, vagy a 66/44-33-55-ös telefonszámon érdeklődhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában