Szentháromság plébániatemplom

2023.06.06. 12:26

Gyulay Endre nyugalmazott megyéspüspököt köszöntötték Battonyán

Battonyán, a Szentháromság plébániatemplom búcsúi szentmiséjén, vasárnap köszöntötte pappá szentelésének 70. évfordulóján Gyulay Endre nyugalmazott megyéspüspököt, a város díszpolgárát Boros Csaba polgármester és Varga István Tamás jegyző.

Cs. I.

A vasárnapi, ünnepi pillanatok a katolikus templomban

Az ünnepi alkalom keretében a jókívánságok mellett a püspöknek átadták a város ajándékait is: Bóka-Gulyás Nóra művésztanár Szentháromság templomot ábrázoló festményét, valamint Szűcs Tünde amatőr festő a püspököt ábrázoló portréját.

Gyulay Endre Battonyán született 1930-ban. A régi Szentháromság plébániatemplomban keresztelték meg szülei, de már az átépített, kéttornyú, jelenlegi templomban volt elsőáldozó, bérmálkozó, és 1953-ban itt mutatta be pappá szentelése utáni első szentmiséjét is. 2017. májusában, a városnapon, az ünnepi képviselő-testületi ülésen díszpolgári címet adományoztak Gyulay Endre nyugalmazott szeged-csanádi megyéspüspöknek a településért végzett tevékenységéért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában