A nemzeti összetartozás napja

2023.06.05. 09:07

Fellobbant az Összetartozás tüze, mely most a békéért is égett Kondoroson

A Kondorosi Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében, a Nemzeti Összetartozás Napján, vasárnap 20 óra 23 perckor a Szlovák–Magyar Táj- és Alkotóház udvarán fellobbant az összetartozás tüze.

Ny. L.

Az Összetartozás tüze lángolt Kondoroson vasárnap este Fotók: Oláh Péter

Vári Ferenc, az egyesület elnöke kiemelte, az Ukrajnában dúló háború mielőbb befejezéséért idén ismét a Béke tüzeként is égett. Az Összetartozás tüze a legutolsó információk szerint ugyanebben az időpontban a világ 41 országának 690 településén 1014 helyszínen lobbant lángra. Az akcióban önkormányzatok, intézmények, civil szervezetek, magánszemélyek is szerepet vállaltak itthon és külföldön egyaránt.

Vári Ferenc, a Kondorosi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke mondott beszédet

Vári Ferenc hangsúlyozta, az egész világ magyarjai lélekben újra együtt lehettek egy-egy tűz, láng mellett, a szétszakítottság helyett az összetartozásunk érzéseivel. Kitért arra, előszö, 2020-ban a magyarság számára tragikus trianoni békediktátum aláírása mellett Szent István király ezeresztendős keresztény államiságára, és a 2010-ben megszavazott kettős állampolgárságról szóló törvényre emlékeztek a tűzgyújtással. Utóbbi lehetőséget adott az elcsatolt területeken élő, és a világban szétszóródott magyarok számára, hogy közjogi értelemben újra az anyaország részévé, annak állampolgáraivá válhassanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában