Békéscsaba

2023.06.09. 20:19

Digitális zongorát kapott ajándékba a Lencsési Közösségi Ház

Digitális zongorát kapott ajándékba, örökös használatra a Lencsési Közösségi Ház, valamint közösségei. A hangszert pénteken adták át ünnepélyes keretek között.

L. B.

A digitális zongorát rögtön fel is avatták: Rázga Áron ült a billentyűk mögé, Huszár Anita énekelt

Fotó: Bencsik Ádám

A Lencsési Közösségi Ház vezetője, Takács Péter elmondta: közel négy évtizede ismeri dr. Pap Istvánt, a megyei művelődési központ nyugalmazott igazgatóját, aki az intézmény önkéntese, rendszeresen részt vesz az eseményeken. A szakember tudta, hogy hiánycikk egy digitális zongora a közösségi ház életében, a zenei programokra mindig kölcsön kellett kérni egy hangszert a zeneiskolától.

Így, amikor kiderült, hogy kiérdemelte a Békéscsabai Életműdíjat, és hogy a kitüntetéssel pénzjutalom is jár, nem volt kérdés számára, hogy arról, amikor korábban beszélgettek – hogy milyen fontos lenne egy saját digitális zongora a közösségi ház számára –, megvalósítsák. Azért, hogy minél minőségibb hangszert szerezzenek be, támogatást adott Szarvas Péter polgármester, Varga Tamás alpolgármester és Csányi Illés önkormányzati képviselő, segítséget nyújtott Hevesi Imre.

A közösség szükségleteinek felismerését, a cél érdekében való összefogást emelte ki beszédében dr. Pap István, a megyei művelődési központ nyugalmazott igazgatója. Hozzátette, előfordulnak ilyen kezdeményezések az egészségügy és az oktatás területén, de a kultúrában is, ám azok jellemzően szobrokról, emléktáblákról szólnak. Ám fontos az élő kultúra támogatása is.

Tisztában volt azzal, hogy a zongora szállítása a zeneiskola és a közösségi ház között kihívást jelent, illetve azzal is, hogy vannak olyan, a Lencsési lakótelepen élő fiatalok, akik zongorázni tanulnak, viszont otthon nincs hangszerük, amelyen gyakorolhatnának. Tehát az átadott digitális zongora nemcsak az intézményi feladatok ellátását, hanem a diákokat is segíti a jövőben, hiszen egyeztetett módon gyakorolhatnak majd rajta.

A további adományozók nevében Szarvas Péter polgármester kiemelte: dr. Pap István kezdeményezése is jelzi, hogy megfelelő helyre került a Békéscsabai Életműdíj. Elmondta: a Lencsési Közösségi Ház a város fontos intézménye, figyelemmel kísérik a mindennapi életét, működését. 

Ugyanakkor ő nem tudott arról, hogy hiánycikk egy digitális zongora, és hogy mekkora szervezést igényel az, hogy a rendezvényeken mégis legyen hangszer. Ám amikor ez kiderült számára, az ügy mellé állt. A saját digitális zongora révén kényelmesebben készülhetnek elő a programokra a közösségi házban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában