Összefoglaló

2023.06.08. 20:11

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. június 8.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. június 8-án.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock

A Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde nevelőtestülete részére kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül, pedagógus nap alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott dr. Pintér Sándor belügyminiszter.

Zajlik a közelmúltban korszerűsített mezőberényi szennyvíztisztító telep próbaüzeme – jelentette be Siklósi István polgármester a beruházás csütörtökön délelőtt megtartott sajtónyilvános bemutatásán. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és a mezőberényi önkormányzat által alapított konzorcium 3,074 milliárd forint uniós támogatást nyert el a fejlesztés megvalósítására, a hazai forrásokkal együtt pedig a teljes összeg megközelíti a 3,5 milliárd forintot.

Könyvekkel, kiadók és kulturális intézmények köteteivel, kortárs szerzőkkel, no meg játékokkal telt meg a Szent István tér csütörtökre és péntekre a 94. Ünnepi Könyvhét apropóján.

Négy felnőtt, négy gyermekdarab, két stúdió és két kamaraszínházas előadás a 2023-24-évad műsorterve a békéscsabai Jókai színházban, melyet a közérthető művészet és a minőségi szórakoztatás jegyében állítottak össze. Hogy ez mit jelent és milyen előadások várnak minket az év második felében, arról Seregi Zoltánnal, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatójával beszélgettünk.

Tizenöt éve vesztette életét Afganisztánban egy házi készítésű robbanószerkezet hatástalanítása közben a szeghalmi tűzszerész, Kovács Gyula posztumusz hadnagy – rá emlékeztek csütörtökön Szeghalmon a Gyarmatoldali temetőben, valamint a múzeumban, ugyanis a Mundérba bújt történelem című kiállítás keretében tíz éve egy emléksarkot alakítottak ki tiszteletére kitüntetéseiből, felszereléseiből és ereklyéiből.

Két kisgyermeknek tudtak már segíteni a kondorosiak a kupakgyűjtéssel.

A csinos, 36 éves nő férjhez ment egy mesterséges intelligenciával működő robothoz.
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki éjszaka, ittasan egy konyhakéssel az alvó gyermekére támadt.


 



 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában