Program

2023.06.01. 06:30

44 ezer tő egynyári virágot osztottak ki Gyulán

Lezajlott a már hagyományosnak számító virágosztás az elmúlt hetekben Gyulán. Összesen csaknem 44 ezer tő egynyári virágot vehettek át az érdeklődők a program részeként – tájékoztatta szerkesztőségünket Kónya István.

P. G.

Sokan éltek a lehetőséggel.

A város alpolgármestere, önkormányzati képviselő elmondta, a kezdeményezés részeként két helyi őstermelőtől szerezték be a közel 20 fajta egynyári növényt, amelyet elsősorban azok között osztották ki, akik előzetesen igényelték.

Mint mondta, az egyes körzetekben a lakosságnak előzetesen kellett jelentkezni, egy-egy igénylő fejenként nyolc virágot kapott, amivel egyrészt a saját háza kertjét vagy előkertjét díszíthette. Ugyanakkor több helyen közterületeken, lépcsőházak elé vagy virágládákba, így a Budrió lakótelepen, a Paradicsomi lakótelepen, Észak-Törökzugban is ültettek el ilyen módon virágokat.

– Néhány körzetben többen is igényeltek virágot lakótelepekről, mint kertvárosi részekből – fogalmazott.

Kónya István elmondta, hatalmas sikernek tartja a programot, hiszen egyrészt soha ennyi igénylés még nem érkezett, illetve soha ennyi virágot nem osztottak szét. Kitért arra, hogy az osztást végző körzeti önkormányzati képviselők bölcsődékbe és óvodákba is juttattak a növényekből.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában