Hangszerválasztó

2023.05.12. 15:10

Válogathattak a hangszerek között az orosházi kisgyerekek

Immáron ötödik éve hirdeti meg Orosházán a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a Hangszerválasztó eseményt. Pénteken is megtelt a Petőfi művelődési központ, ahova óvodások és kisiskolások érkeztek, hogy részesei legyenek színházi és hangszeres élményeknek.

Cs. I.

A rézfúvós hangszerek csillogása, hangja lenyűgözte a kicsiket.

Kedvet ébreszteni a zenéléshez és segítséget nyújtani a hangszerválasztáshoz – ez volt a pénteki nap célja, ehhez hét állomásos helyszínt rendeztek be. Mesés élménye volt a kicsiknek a színházteremben: Harmónia király három lánya mind művészetkedvelő. A legnagyobb rajzol, a középső táncol, a legkisebb viszont tanácstalan... Hetedhétországból jöttek zenészek, hét hangszercsoportot mutattak be, hogy tudjon választani... Mesezenéket játszottak, a színpadon kivetítve látták a gyerekek, hogy milyen hangszert szólaltattak meg a mesében. 

Minden helyszínen kipróbálták a hangszereket. A szerző felvételei

Ezt követően mind a 7 helyszínen láthatták, hallhatták, kipróbálhatták élőben, személyesen is a hangszercsoportokat. Egy kis zászlóval térhettek haza a gyerekek, otthon a szülők abból megtudhatták, hol tanulhat gyermekük ilyen hangszereken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában