Galaxis útikalauz stopposoknak

2023.05.25. 10:58

Törölközőért könyvtártagság jár Békéscsabán

Javában zajlik a Nemzetközi törölközőnap a Békés Megyei Könyvtárban. A program lényege, hogy aki egy törölközővel tér be a bibliotékába, és egy fantasy könyvet, vagy képregényt kölcsönöz, annak fél évre szóló ingyenes könytártagság jár.

V. E.

Szalai Edittől, a könyvtár munkatársától megtudtuk, május 25-én tartják világszerte a törölközőnapot, amely során Douglas Adams (1952–2001) angol sci-fi-íróra emlékeznek. Könyvtárukban a szerző több műve is kölcsönözhető. Leghíresebb könyve a Galaxis útikalauz stopposoknak, melyben a főhős egy törölköző segítségével járja be a galaxist. A regénynek egy híres szövegrésze pedig minden rajongóban él, amely így hangzik: "Ne ess pánikba. Ne lepődj meg semmin. Légy készen mindenre. És mindig legyen nálad egy törülköző."

Mint kiderült, ezen a napon a rajongók mindenhova törölközőjükkel mennek, és világszerte tartanak a Békék Megyei Könyvtáréhoz hasonló akciókat, a fenti említett szövegrészre felfűzve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában