A határon túlról is jöttek

2023.05.01. 08:04

Több mint tíz év után, óriási sikerrel rendeztek ismét országos állat- és kirakodóvásárt Vésztőn – galériával

Óriási sikert aratott az országos állat- és kirakodóvásár, amelyet vasárnap rendeztek Vésztőn, a Martinovics utcai állatvásártéren. Virágné Rábai Alexandra önkormányzati képviselő, a mezőgazdasági bizottság elnöke elmondta, hogy mintegy négyezren fordultak meg a területen, szinte dugó alakult ki a városban, érkeztek érdeklődők az anyaország határain túlról, valamint Győr-Moson-Sopron vármegyéből is.

L. B.

Csaknem száz lovat kínáltak számos jószág mellett a vásárban /Fotók: vésztői önkormányzat/

– Csaknem száz lovat kínáltak, de voltak szarvasmarhák, sertések, illetve baromfik is egyebek mellett – tette hozzá. A kirakodóvásárban pedig mintegy negyven árus sorakoztatta fel portékáit, volt minden, a takarmánytól a szerszámon át az édességig, a büféig. Érdekességként megemlítette, hogy olyanok is érkeztek, akik úgymond csak a terepet mérték fel, hogy érdemes-e jönni a jövőben akár vásárlóként, akár eladóként.

Hangsúlyozta: mindenki jó szájízzel távozott a rendezvényről, dicsérték a szervezést, mint fogalmazott, a vártnál is jobban sikerült az esemény.

Emlékeztetett: legutóbb 2012-ben, azaz több mint tíz éve volt Vésztőn országos állat- és kirakodóvásár, amelyet ezúttal mondhatni próba jelleggel szerveztek meg újra. Azzal, hogy ha beválik, akkor várhatóan negyedévente a jövőben is megrendezik – erre a mostani kedvező tapasztalatok alapján minden esély megvan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában