Környezetvédelem

2023.05.08. 10:05

Születésfákat ültetnek a nagyszénási családok

Egy régi hagyományt ápolnak Nagyszénáson: amikor hajdan gyermek született, a család facsemetét, születésfát, sorsfát ültetett. 2008 óta a nagyközség az újszülöttek családjainak egy-egy fát adományoz emléklap kíséretében. A napokban, anyák napja alkalmából, 34 díszcseresznyét adott át a Nyemcsok János polgármester.

Cs. I.

A családok anyák napja alkalmából átvették a facsemetéket.

Fotó: Tüskés Tibor

Az önkormányzat 2008-ban pályázatot nyújtott be a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által az illegális hulladéklerakók felszámolására kiírt támogatás elnyerésére. A pályázaton nyert összeg segítségével a Bajcsy utcai illegális hulladéklerakóról 300 köbméter építési és egyéb kommunális hulladékot szállítottak el, megtörtént a tereprendezés is. A hely ideálissá vált faültetésre. Az első ültetésen közel százan vettek részt, s közösen ültették el az újszülöttek szüleivel a facsemetéket. A következő években a Czabán utcán, a vágóhídnál valamint az Orosházi út végén ültettek születésfát a szülők és a település önkéntesei.

Fotó: Tüskés Tibor

Az újszülöttek szülei kérték, hogy otthonukba kerülhessen gyermekük fája – azóta a facsemetéket anyák napján adják át, ez idén is megtörtént: 34 család vette át Nyemcsok János polgármestertől és Nagy Attiláné alpolgármestertől a facsemetéket.

2008 óta napjainkig majd 500 facsemete került földbe Szénáson a Nagyszénásra született újszülöttek születésfájaként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában