Békéscsaba

2023.05.31. 20:30

Szörpöt, fürdősót, aszalványt, sőt "virágmag-bonbont” is készítettek az ovisok

Javában tart a Játékvarázs hét a Ligeti sori óvodában; élmények, meglepetések várnak a gyermekekre. Az egyik legkülönlegesebb program a „kézműves biovásár”, mely szerdán nyitotta meg kapuit.

Nagy Szilvia; [email protected]

Az óvodások az Ehető játszókertjük alapanyagait használták fel portékáikhoz. Fotó: Bencsik Ádám

Forrás: AFP/Sputnik

– Olyan termékeket vásárolhatnak a családok, melyeket az óvodapedagógusok, a dajkák a gyerekekkel közösen termeltek az óvoda Ehető- játszókertjében, illetve ottani alapanyagokat használtak fel elkészítésükhöz. Különféle szörpöket (menta, zsálya, fenyőrügy, bodza, gyömbéres citrom), eukaliptuszos és kókuszzsíros fürdőbombát, levendulás és citromfüves fürdősót, a napelemes aszalóban készült aszalt almát, levendulás és narancsos zselés illatosítót, mézes diót, papayás-és mazsolás zabpelykekszet, zöldségpalántát és "virágmag-bonbon” kínálnak. Utóbbit újrahasznosított papírból készítették egynyári virágmagkeveréket használva, szem előtt tartva a méhek fontosságát – részletezte Pribelszki Péterné. A Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda intézményvezetője hozzáfűzte, a gyerekek az ásatás és a régészet izgalmas világával is megismerkedhetnek a héten, sőt terápiás kutyák is ellátogatnak hozzájuk. 

– Fagyiznak, ugrálóváraznak, városnézésre viszi őket a Kolbusz. Az Ovi- galériában Borbola Gyöngyi édesanya pontozásos technikával készült alkotásait láthatják az érdeklődők. A Játékvarázs hét pénteken, a nagycsoportosok ballagása után családi majálissal zárul – tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában