Békéscsaba

2023.05.22. 16:47

Százévesen is követi a világ eseményeit a békéscsabai dr. Vastagh Pál

A minap, május 12-én töltötte be 100. életévét dr. Vastagh Pál, és a 13-ai családi rendezvényt követően, ebből az alkalomból köszöntötte otthonában hétfőn az önkormányzat nevében dr. Bacsa Vendel jegyző: a város ajándékaival, emléklappal, virágcsokorral, festménnyel érkezett.

L. B.

A százéves dr. Vastagh Pált a város nevében dr. Bacsa Vendel köszöntötte.

Fotó: Bencsik Ádám

Az ünnepelt szerint a hosszú élet titka a tisztesség, a családtagok megbecsülése, no meg az, hogy az ember szeresse a hivatását. Ő az államigazgatásban – járási, városi, megyei szinten – dolgozott évtizedeken át. Mindig betartotta a jogszabályokat, elmagyarázta, mi miért történik.  Élt többek között Orosházán és Szarvason is, és 1959 óta lakik Békéscsabán, 35 éve ugyanabban a lakásban. Bár vannak gondozók, akik segítenek neki a hétköznapokban, képes ellátni saját magát a mai napig.

Azért, hogy tájékozott legyen a nagyvilág eseményeiből, tévézik, újságot olvas – évtizedek óta jár neki a Békés Megyei Hírlap is –, valamint keresztrejtvényt fejt. Szereti a sportokat, Újpest-drukker. Boldogan mesélte: a családban Tatuskának becézik, és bár fia, három unokája és három dédunokája Szegeden és Budapesten él, rendszeresen ellátogatnak hozzá, kapcsolatban vannak vele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában