Sarkad

2023.05.23. 15:24

Száz óvodás járt a mentőállomáson

Nyílt napot tartottak a közelmúltban a sarkadi mentőállomáson, ahol csaknem száz helyi óvodás tekinthetett be az életmentők munkájába.

L. B.

Nyílt napot tartottak a sarkadi mentőállomáson.

Fotó: Fazekas László

A gyermekek megismerkedtek a felszerelésekkel és a mentőautóval, de fontos ismereteket szereztek a segítségnyújtásról, a kötözésről és az újraélesztésről is – írták az önkormányzat Facebook oldalán.

Rózsavölgyi Zoltán állomásvezető kiemelte: nagyon fontos a legkisebbek bevezetése az életmentésbe, ugyanis előfordul, hogy 5-6 éves gyermekek tesznek bejelentést szüleik, nagyszüleik rosszullétéről, és a diszpécser utasításait követve segítenek a mentők kiérkezéséig

– Az önkormányzat is nagyra értékeli a mentők munkáját, és lehetőségeihez mérten igyekszik támogatni azt – mondta dr. Mokán István polgármester, aki a város és a sarkadiak nevében egy-egy apró ajándékkal mondott köszönetet a sarkadi mentőknek.

Sarkadon 2002 óta működik mentőállomás, addig Gyuláról vagy Békéscsabáról érkezett a segítség. Az állomás megépítését az önkormányzat is támogatta, ingyenesen biztosította a városi telket a beruházáshoz. A hat települést – Sarkad mellett Sarkadkeresztúrt, Méhkeréket, Kötegyánt, Újszalontát és Dobozt – ellátó sarkadi állomáson jelenleg húsz mentő teljesít szolgálatot.

Egy esetkocsi gépkocsivezetővel, mentőápolóval és mentőtiszttel 24 órás szolgálatot ad folyamatosan, mellette 12 órában dolgozik egy mentőautó gépkocsivezetővel és mentőápolóval. A sarkadi járműpark a fejlesztéseknek köszönhetően igen fiatal: az esetkocsi öt, a mentőautó hároméves.

Rózsavölgyi Zoltán állomásvezető hozzátette: a sarkadi állomás munkatársai 2022-ben több mint 2400 esethez vonultak ki, illetve ennyi feladatot láttak el, a két autó pedig az előző évben valamivel több mint 200 ezer kilométert futott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában