Békéscsaba

2023.05.19. 13:55

Szarvas Péter: gyorshajtók miatt kérik a rendőrség segítségét

Szarvas Péter polgármester (Hajrá Békéscsaba) pénteken sajtótájékoztatón értékelte a csütörtöki városi közgyűlést.

L. B.

Szarvas Péter polgármester sajtótájékoztatón értékelte a városi közgyűlést

Fotó: Bencsik Ádám

A polgármester leszögezte: Békéscsaba továbbra is biztonságos város. Az adatok tovább javultak: csökkent a regisztrált bűncselekmények száma 2021-ről 2022-re, a nyomozási eredményesség pedig nőtt. Szándékos emberölés és rablás nem volt az előző évben. A személysérüléses balesetek száma szintén mérséklődött, a balesetek legfőbb oka az elsőbbségadás elmulasztása, ezért figyelni kell a kereszteződésekben. A város a rendőröktől további segítséget vár a gyorshajtók, a renitens kerékpárosok és a szabálytalanul parkoló autósok miatt.

Kitért a tavalyi költségvetésre, amely a kedvezőtlen hatások – mint a koronavírus-járvány, az infláció, az energiaárak emelkedése – ellenére stabil volt. Pénzmaradvány is keletkezett, így tudnak pluszban szánni 100 millió forintot városüzemeltetési ügyekre, 15 millió forintot nyári rendezvényekre, 50 millió forintot pedig a helyi sport támogatására. Az év elején ezekre kevés forrást tudtak csak fordítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában