Hagyomány folytatása

2023.05.03. 14:08

Szabadkígyóson és Kondoroson újra keresik a tiszta udvarokat, rendes házakat

Újra elindult a Tiszta udvar rendes ház mozgalom Szabadkígyóson és Kondoroson – ismertette Herczeg Tamás országgyűlési képviselő közösségi oldalán.

Gyemendi Réka

Fotó: Shutterstock

Évekkel ezelőtt, még a Csabagyöngye igazgatóhelyetteseként fogalmazódott meg bennem, hogy milyen jó lenne újra feléleszteni az ’50-es évek végén indított „Tiszta udvar, rendes ház” mozgalmat. Bizonyára sokan emlékeznek, milyen nagy becsülete volt annak, aki kitehette a háza ajtajára ezt az elismerő táblát fogalmazott.

Mint írja, a Közösség a Fejlődésért Egyesületet kérte meg, hogy indítsák el és szervezzék újra a mozgalmat. Több évtizednyi szünet után, 2022-ben osztották ki Békéscsabán a „Tiszta udvar rendes ház” elismerő táblákat, valamint a résztvevőknek szánt díjakat, ajándékokat, idén pedig Szabadkígyóson és Kondoroson is felélesztik a hagyományt. 

Ahogy korábban is, nevezés útján lehet majd a kitüntető címet elnyerni. Az országgyűlési képviselő kiemelte, a pályázat nemcsak ösztönzi, hanem el is ismeri azoknak az ingatlantulajdonosoknak, lakóknak, lakóközösségeknek a munkáját, akik sokat tesznek saját portájuk tisztán és rendben tartása, környezetük szebbé tétele érdekében.

Várják a szabadkígyósi és kondorosi lakosok jelentkezését, további részleteket a pályázatról itt lehet olvasni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában