Szócsata

2023.05.31. 12:41

Rendőrök az orosházi testületi ülésen: balhé, dulakodás lett a beszólásból – videóval

Maratoni ülésre készültek az orosházi képviselők szerda reggel. A helyi média beszámolóját tárgyalták, amikor a hallgatóság soraiból történt hangos beszólást, majd szócsatát követően a polgármester szünetet rendelt el. Ekkor elszabadultak az indulatok. Többen hevesen kiabáltak, a fideszes Molnár Béla társadalmi alpolgármester és a szocialista Fetser János is összeszólalkozott, utóbbi még az alpolgármester tarkóját is megütögette.

Cs. I.

A rendőrök megkérték a férfit, fáradjon ki velük az ülésteremből.

Fotó: A szerző felvétele

Első volt a Volánbusz Zrt.vel Orosháza közigazgatási területén végzendő közúti személyszállítással kapcsolatos közszolgáltatási szerződés tavalyi teljesítéséről szóló beszámoló, amit a többség megszavazott. A napirendekkel eljutottak a helyi média beszámolójáig. Az ellenzéki oldalról kritikákat fogalmaztak meg a tartalommal, a témákkal kapcsolatban. Bodóczi András (Közösen Orosháza Városáért mozgalom) módosító indítványa arra vonatkozott, hogy legyenek a testületi ülésekről élő közvetítések a jövőben. A kormánypárti többség a javaslatot leszavazta. Ekkor a hallgatóság soraiból valaki bekérdezett, mert arra volt kíváncsi, miért nem lehet az üléseket közvetíteni.

Dávid Zoltán polgármester közölte, nem adja meg a szót. Aki hangoskodik, annak el kell hagynia a termet. A férfi ennek nem tett eleget. Az elrendelt szünetben komoly hangzavar kerekedett. Kiabálás, indulatos megjegyzések, egymás minősítése is jellemezte a vitatkozókat a felpaprikázott hangulatban a teremben. Hamarosan megérkeztek a rendőrök.

Megkerestük a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahol arról tájékoztattak, hogy a rendőrök elmondták a férfinak, igazoltatni fogják. Megkérték, hogy ezért fáradjon ki velük az ülésteremből. A férfi eleget tett a kérésnek. Kiment a rendőrökkel és az igazoltatás után nem ment vissza.

Ezután folytatódott a testületi ülés. Az OrosCafe információi szerint Molnár Béla és Fetser János azóta tisztázta a konfliktust. Dávid Zoltán fideszes polgármester úgy véli, ez egy megszervezett provokáció volt, hiszen a rendzavaró férfi rendszeres résztvevője és segítője dr. Szabó Ervin helyi ellenzéki képviselő rendezvényeinek és munkájának.

Az OrosCafe videót is készített a történtekről:
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában