Rendelet

2023.05.29. 14:15

Nem lehet csak úgy autóval bemenni a méhkeréki temetőbe

A sírkertbe csak temető üzemeltetését és a temetkezési szolgáltatásokat ellátó; valamint mozgásukban korlátozottakat szállító járművek hajthatnak be, illetve azon látogatók járművei, akik sír gondozásához szükséges eszközöket, anyagokat visznek.

L. B.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Nyári időszámítás idején 8-tól 20 óráig, a téli időszámítás idején pedig 8-tól 17 óra 30 percig tart nyitva a köztemető – ez is szerepel abban a helyi, a köztemetőről és a temetkezésről szóló önkormányzati rendeletben, amelyre nemrég bólintottak rá a képviselő-testület ülésén.

A regulában döntöttek arról is, hogy a sírkertbe csak temető üzemeltetését és a temetkezési szolgáltatásokat ellátó; valamint mozgásukban korlátozottakat szállító járművek hajthatnak be, illetve azon látogatók járművei, akik sír gondozásához szükséges eszközöket, anyagokat visznek.

A rendeletben meghatározták a temetési helyek megváltási és újraváltási díjait, továbbá a temetkezési szolgáltatók által fizetendő tarifákat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában