Sportnap

2023.05.11. 11:04

Négyszáz óvodás sportolt Békéscsaba főterén – galériával, videóval

Előkerültek a labdák, a bóják, a karikák és a zsámolyok, mintegy 400 gyermek zsivajától volt hangos csütörtökön a Szent István tér, ahol sportnapot rendeztek az óvodásoknak. Az önkormányzat immár 26. alkalommal szervezte meg az eseményt – amelyet annak idején, közel három évtizede Tóth Pál és Kováts Tibor indított el –, arra húsz békéscsabai óvodából 31 csapat érkezett.

L. B.

A húsz óvodából 31 csapat vett részt a sportnapon. Fotó: Für Henrik

Szigeti Csaba, az oktatási, közművelődési és sportosztály vezetője elmondta, hogy a sportnap végén minden gyermek kapott aranyérmet, azaz minden fiatal győztesnek érezhette magát. Emellett a fiatalokat csokoládéval, az intézményeket pedig – az igényeiknek megfelelően – sok-sok labdával lepték meg.

A kicsik futkározva, ugrándozva, sőt fekvőtámaszokkal melegítettek be egyénileg és közösen egyaránt a rendezvény elején, majd többféle váltóversenyen mérték össze gyorsaságukat, ügyességüket: volt például labdagurítás, társhordás, sőt „krumpliültetés” is.

A Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda intézményvezetője, Pribelszki Péterné elmondta, hogy Zöld óvodaként fontosnak ítélik a környezettudatosságot, az egészséges életmódra és a mozgásra való nevelést. A tapasztalatai szerint ahogy beköszönt a jó idő, a két óvodába egyre több szülő viszi biciklivel vagy gyalogosan a gyermekeit. Kiemelte: a rendezvényt rendszerint nagyon várják a kicsik és a pedagógusok is, élvezik, és a program amellett, hogy mozgásra ösztönöz, közösséget ugyancsak formál.

A Penza Lakótelepi és Dr. Becsey Oszkár Utcai Óvoda igazgatója, Nagyné Kerekes Anikó hozzátette, a szabadidős és a kötött tevékenységeikben egyaránt hangsúlyos szerepet kap a mozgás – amely minden képesség, készség fejlődésére kedvezően hat –, a legjobb pedig az, ha szabad levegőn lehetnek a gyermekek. Úgy véli, hogy a szülők számára szintén fontos, hogy a gyermekeik mozogjanak. A sportnapra és az azon rendszeresen előforduló feladatokra izgalommal készültek a két óvodában, és a rendezvény arra is alkalmas, hogy a kicsikben felébresszék a versenyszellemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában