Magyar Falu Program

2023.05.22. 12:52

Megújult az Eleki Evangélikus Imaház - galériával

A Magyar Falu Program keretein belül felújított Eleki Evangélikus Imaházban hálaadó istentiszteletet, és a közösségi házként is szolgáló ingatlan ünnepélyes átadását és felszentelését tartották meg vasárnap – adta hírül Szelezsán György polgármester. Hozzátette, az ünnepség után egy hangulatos családi napon is részt vehettek az érdeklődők.

V. E.

Kondor Péter

Szelezsán Györgytől megtudtuk, az istentiszteletet Pápai Attila, a Gyulai Evangélikus Egyházközség lelkésze, Nagy Zoltán, a Kelet-békési Evangélikus Egyházmegye esperese, valamint Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke vezette. Ismertette, a Hősök útján egy patináns épületben található ima- és közösségi ház a Magyar Falu Programnak köszönhetően mintegy 30 millió forintból újult meg, illetve 1,4 millió forint értékű sikeres pályázatot követően új, a közösséget szolgáló eszközöket is beszereztek. Összefogással tehát egy újabb fejlesztés valósult meg Eleken. Hálás a jó együttműködésért dr. Kovács József országgyűlési képviselőnek és Pápai Attila lelkésznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában