Fogathajtó

2023.05.31. 10:43

Lovasok tisztelegnek Vígh László emléke előtt Gádoroson

A nagyszénási Vígh László fogathajtó tiszteletére rendeznek barátai, ismerősei kezdeményezésére emlékversenyt Gádoroson június első hétvégéjén.

Cs. I.

A fogathajtó emlékét ápolják, a gádorosi versenyre sok régi barát is készül. Fotó: BMH

Gádoros önkormányzata és a Széchenyi István Lótenyésztési Egyesület közösen szervezi meg az első emlékversenyt, ami a Békés Vármegyei Gyeraj Mihály emlékére kiírt megyei bajnoki forduló és szabadidős fogathajtó verseny. A Szappanos Mihály sporttelepre várják a sportember barátait, sporttársait, tisztelőit június 3-án.

Csiki Tibor főszervező, aki Vígh László segédhajtója volt, érdeklődésünkre elmondta, Vígh László gyermekkorában lovak között nőtt fel, már otthon, szüleitől megtanulta az állatokkal való bánásmódot, a lovak szeretetét. Ez megalapozta egész életét.

Több mint 30 évig foglalkozott fogathajtással is. Számos megyei és megyén kívüli versenyen vett részt. Sose a győzelem, hanem a részvétel volt számára a legfontosabb. Szívügyének tartotta a fiatalok bekapcsolását a lovaséletbe. Éveken át járt a településekre kocsikáztatni a gyerekeket, a felnőttek nagy örömére. Mindig mosolyt csalt a kicsik arcára.

– Ezeket a példákat szeretnénk átadni a jövő lovasainak. Aki meg akarja ismerni ezt a közösséget, örökséget, amit Laci felépített, annak érdemes kilátogatnia Gádorosra – tette hozzá Vígh László barátja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában