Kék hírek

2023.05.08. 10:22

Kristályt árult a szeghalmi férfi, és fogyasztotta is

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 38 éves büntetett előéletű szeghalmi férfi ellen, aki tavaly szeghalmi lakóhelyén több személynek értékesített „kristály” néven új pszichoaktív anyagnak minősülő bódító hatású szert – tájékoztatta lapunkat közleményében a Békés Vármegyei Főügyészség.

P. G.

Forrás: Shutterstock

A férfit a Szeghalmi Járásbíróság tavaly februárban már elítélte új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt, akkor 1 év 9 hónap időtartamú, 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, a bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét és 253 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. Ez az ítélet azonban nem bírt kellő visszatartó erővel, és a férfi az ítélet után röviddel folytatta a dílerkedést. A férfi a bódító szert mindig azonos helyről szerezte be, és a kristály állagú anyagot maga is fogyasztotta, a szervezetéből kimutatták a szer hatóanyagát. Ezen felül több személynek értékesített az anyagból, amelyből legalább 138 ezer forint bevételre tett szert, illetőleg több fogyasztónak úgy adott át a szerből fogyasztásra, hogy nem kért érte pénzt.

A járási ügyészség beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, 138 ezer forint erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 870 ezer forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére. Tekintettel arra, hogy a férfi az újabb bűncselekményt a vele szemben korábban kiszabott, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, a járási ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság rendelje el a vele szemben más ügyben kiszabott az 1 év 9 hónap tartamú felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában