Orosháza

2023.05.13. 14:51

Klasszul gazdálkodtak, sikeresen szerepeltek a táncsicsos fiatalok a versenyen

A Legyél te is pénzügyi junior klasszis! országos verseny döntőjében jól szerepelt az orosházi Táncsics gimnázium csapata.

Cs. I.

A felkészítővel, Seres Erzsébettel az orosházi diákok

Forrás: Facebook

Mire jó a családi költségvetés? Miből tegyek félre, ha alig jövök ki a pénzemből? Megéri szakmát szerezni, továbbtanulni? Hogyan fizethetek a telefonommal? Miből lesz lakásom? Hogyan kerüljem el a pénzügyi csalókat? Miért foglalkozzak most a nyugdíjammal? Miért és hogyan kell adót fizetni? Hol és hogyan kamatozik a spórolt pénzem? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a Privátbankár Pénzügyi Tudatosság Országos Versenyére és Diákfórumára jelentkező, gimnáziumi tanulók.

 

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégiumból 5 négyfős csapat, a 10. B osztály tanulói és a 11. évfolyam emelt földrajz fakultációs tanulói jelentkeztek a versenyre. 

 

Az első forduló márciusban volt online formában. A teszt 50 kérdésből állt. Az első fordulóban az online verseny során alakult ki a második forduló, a megyei verseny mezőnye. Az szintén online formában valósult meg. 

Ott Szerdi Ádám, Dudás Martin, Gigacz Balázs, Varga László csapata megyei 7. helyezést, Asztalos Erika, Csernus Dominika, Griecs-Kámán Dorina, Baranyi Gergő csapata megyei 5. helyezést, Hajdú Laura, Horcsák Sára, Hittman Evelin, Voloscsuk Kitti csapata megyei 4. helyezést, Belucz Emese, Lustyik Jázmin, Ökrös Anita, Szokolai Petra csapata megyei 2. helyezést ért el.

 

A harmadik fordulót április végén rendezték meg, ahol a megyei döntők legjobbjai (összesen 20 csapat) találkoztak a Budapesti Gazdasági Egyetemen, az országos döntőben. 

 

A Táncsics csapatai közül a 10. B osztály négyfős csapata, Seres Erzsébet diákjai  (Belucz Emese, Lustyik Jázmin, Ökrös Anita, Szokolai Petra) országos 12. helyezést értek el.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában