Támogatás

2023.05.15. 17:01

Hétszázezer forintot adományoztak a békéscsabai szülészetnek

A békéscsabai vállalat évente százezer forinttal növeli támogatását, a kórházban találnak helyet a felajánlásnak.

Ny. L.

Az adományátadáson Szőke Tamás (balra), dr. Zsilák János, Tóth Szilvia, dr. Becsei László és dr. Szeberényi Zsolt

Fotó: Für Henrik

Hétszázezer forintos pénzadománnyal érkezett hétfőn Szőke Tamás, a békéscsabai Szőke és Társai Kft. cégvezetője a Békés Vármegyei Központi Kórház dr. Réthy Pál Tagkórházába. A gasztronómiai élelmiszer-nagykereskedelemben meghatározó cég vezetője a felajánlást dr. Becsei László főigazgató-főorvosnak, dr. Zsilák János főorvosnak, a békéscsabai tagkórház orvosigazgatójának, dr. Szeberényi Zsoltnak, a szülészet-nőgyógyászati osztályt vezető főorvosnak és Tóth Szilviának, az osztály főnővérének adta át.

Dr. Becsei László megköszönte az adományt, és elmondta, a szakmai tevékenységhez szükséges feltételek adottak a kórházban, de nincs az az adomány, hozzájárulás, aminek ne találnák meg a helyét.

Fotó: Für Henrik

– Nagy örömünkre szolgál, hogy a Szőke és Társai Kft. az elmúlt években rendszeresen támogatta intézményünket, és ebből modern ápolási és orvostechnikai eszközöket szereztünk be, többek között a sebészeti, gyermekgyógyászati és szülészet-nőgyógyászati osztályra – emelte ki dr. Becsei László. – Az eszközök által javult a betegellátás biztonsága és a szakdolgozók munkavégzésének feltétele.

Szőke Tamás kitért arra, nem véletlen, hogy már másodszor célzottan a szülészeti osztálynak ajánlották fel a pénzt.

– Két éve, egy hónapon belül született meg a fiam, Levente, valamint húgom, Lilla kislánya, Annabella. Mi a feleségemmel heteken belül várjuk második gyermekünket és Lilla is állapotos – hangsúlyozta Tamás. – Miként az első két gyermek, úgy a következő kettő is a csabai kórházban jön majd a világra. Levente születésénél 16 órát bent voltam, és láttam, milyen szakértelemmel, türelemmel, odafigyeléssel végzik a munkájukat az osztály dolgozói.

A cégvezető elmondta, a csabai kórház számára az adományozást még édesapja, Szőke János kezdte 2019-ben 400 ezer forinttal. 2020-ban, a Covid alatt ugyanennyit ajánlottak fel, azóta évente százezerrel növelik az összeget, így jött ki most a 700 ezer.

Dr. Szeberényi Zsolt kiemelte, a csabai kórház családbarát szülészeti osztályán évente 900–1000 baba születik. Meghitt órát is biztosítanak, vagyis a szülés után egy órát az anyuka hasán lehet gyermeke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában