Hosszú hétvége

2023.05.12. 21:07

Gyula a legnépszerűbb pünkösdi úti cél

A pünkösdi hosszú hétvégére 15 százalékkal nőttek az előfoglalások az előző évihez képest – közölte saját adatai alapján a szallas.hu az MTI-vel.

P. G.

A vár és környéke az egyik legnépszerűbb célpont. Archív-fotó: B. Á.

A szállásfoglaló oldal legfrissebb felmérése szerint Gyula, Siófok és Eger vonzza a legtöbb vendéget, Budapest a hatodik helyen szerepel. A top tízes listára még Szeged, Pécs, Budapest, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Zalakaros és Nyíregyháza került fel. A vendégek közel harmada apartmanban, 26 százaléka vendégházban, 23 százaléka hotelben tölti pihenését. A vendégek 14 százaléka választott panziót és 6 százaléka egyéb szálláshelyet.

A háromnapos ünnepre a szallas.hu által közvetített átlagos foglalási ár fejenként és éjszakánként 12 ezer forint – közölték. A május elsejével záródó hosszú hétvégén a foglalások száma alig 10 százalékkal maradt el a szezont berobbantó, négynapos húsvéti hosszú hétvége számaitól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában