SZEOSZ

2023.05.17. 09:59

Futókörök Napjára és jótékonysági akcióra hívnak Szarvason

A Futókörök Napja program Magyarországon egyszerre 25 helyszínen valósul meg a hét utolsó napján. Az esemény mellett szintén mozgással gyűjtenek a 7,5 éves különleges betegségben szenvedő Lilikének.

V. E.

A SZEOSZ (Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége) és az Aktív Magyarország országos felhívásához kapcsolódva Futókörök Napját tartanak vasárnap Szarvason, az Erzsébet-ligetben – tájékoztatta hírportálunkat Krivik Viktor, a polgármesteri hivatal programszervezője. Mint kiderült, a program Magyarországon egyszerre 25 helyszínen valósul meg a hét utolsó napján.

Krivik Viktor részletezte, a Futókörök Napjára a helyszínen lehet ingyenesen nevezni, az Erzsébet-ligeti köröndön 8 órától 16 óra 45 percig. Minden futó, illetve gyalogló kizárólag sorszámmal ellátott chip viselésével vehet részt a versenyen, hiszen  a chipek segítségével tudják mérni megtett távot. Hangsúlyozta, az említett chip átvétele 1000 forint kaució ellenében lehetséges, amely összeget a chip leadásakor visszakap minden nevező.

A programszervező ismertette, egy kör a ligetben 1150 méter, és a három legtöbbet futó résztvevőt 25 000, 15 000 és 10 000 forintos sporteszköz utalvánnyal díjazzák. Hozzátette, futni és gyalogolni lehet egész nap, vagy akár többször is a program folyamán, illetve egy futó ugyanazon a helyszínen többször is rajthoz állhat, ám ez esetben a chipet minden alkalommal újra kell aktiválni a nevezési asztalnál, a megtett körök pedig a nap végén összeadódnak majd.

Végül Krivik Viktor kiemelte, a Futókörök Napján Ötpróba pontokat is gyűjthetnek a nevezők, itt azonban ügyelni kell arra, hogy az Ötpróba azonosítót a helyszíni nevezés során meg kell adni.

Az eseménnyel egy időben meghirdetik a Fuss, bringázz, sétálj Lilikéért elnevezésű jótékonysági akciót is, amelynek keretében a segíteni kívánó résztvevők egy kört futnak a ligetben, végig kerékpározzák a 18 kilométeres Körös körül-Geogo Olimpiai Ötpróbás útvonalat, vagy 5 kilométert gyalogolnak az arborétum, illetve az Erzsébet-liget érintésével. Ennek regisztrációja 8 órakor kezdődik, a hivatalos megnyitó pedig 8 óra 45 perckor, majd 9 órakor indul a rajt.

A jótékonysági rendezvénnyel Szenteczki Lilike családját támogatják. Lilike egy 7,5 éves beteg kislány, aki kétéves koráig éppen úgy fejlődött mint a kortársai, majd kiderült, hogy egy nagyon ritka genetikai betegségben szenved. Jelenleg szülei és családja áldozatos gondoskodása ellenére sem képes az önálló mozgásra, sem a beszédre, emiatt 24 órás felügyeletre szorul. Szülei, családtagjai és barátai szeretnék közvetíteni a világ felé Lilike erejét és élni akarását. A rendezvény során a szervezők a nevezési díjakból befolyt adományokat Lilike szüleinek adják át, akik azt gyermekük gyógykezelésére és életminőségének javítására fordítják.

Az esemény kísérő programja lesz többek között a Szarvasi Sportkutya Egyesület bemutatója, a Körös-Szögi Hagyományőrző Csikós Egyesület lovastorna csapatának bemutatója, valamint örömzene. A helyszínen lehetőség lesz támogató jegyek vásárlására is, melyek a nap folyamán sorsoláson vesznek részt. A Lilikéért mozgók számára pedig Zétény Szvetlana 24 órás ultra futó magyar bajnok adja át az érmeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában