Erasmus

2023.05.19. 13:52

Finnországi tanulmányi úton jártak a csabai Közgé oktatói

Békéscsaba testvérvárosába, a finnországi Mikkelibe utazott nemrég a BSZC Széchenyi István technikumának hat oktatója az Európai Unió Erasmus+ programjának keretében.

N. Sz.

Az Etelä-Savon Koulutus Oy (Esedu) szakképző fogadta a delegációt.

A résztvevők elmondták, hogy a delegációt fogadó intézmény, az Etelä-Savon Koulutus Oy (Esedu) szakképző széles palettáján megtalálhatóak azok a képzési területek – turisztikai, vendéglátóipari és pénzügyi – , melyeket a Széchenyi is szervez. Az egyhetes program során a résztvevők az oktatók ezeken a területeken bővítették ismereteiket, és tettek szert jó gyakorlatokra, a finn kollégákkal való találkozás emellett alkalmat teremtett a kölcsönös tapasztalatcserére is. A finn iskola bemutatta a képzés helyszíneit, a használt eszközeit, berendezéseit, az oktatási és képzési rendszerének felépítését, a belső és külső szakmai gyakorlatok szervezését, különböző oktatásszervezési és módszertani megoldásait, valamint a fiataloknak szervezett rendezvényeit.

Hétvégente és délutánonként a résztvevők Helsinki, illetve Mikkeli nevezetességeit keresték fel, ezek a programok a történelmi, kulturális ismeretek bővítésén túl szintén alkalmat adtak az angol nyelv gyakorlására. A látogatás hosszú távú szakmai együttműködést ígér: az érintettek aláírtak egy megállapodást is, mellyel vállalták, hogy hosszú távon kölcsönös tanulói és oktatói programokat valósítanak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában