MSZP

2023.05.01. 09:10

Fáklyás felvonulást tartottak Orosházán

Az orosházi agrárszocialista megmozdulás 132. évfordulójára emlékeztek és fáklyás felvonulást tartottak a városban vasárnap este, amit utcabál követett.

Cs. I.

A rendszerváltás óta szervezik meg a felvonulást, balról a második Kunhalmi Ágnes /Fotó: Für Henrik/

A fáklyás felvonulást az 1891-es eseményekre emlékezve a rendszerváltás óta szervezi meg a Magyar Szocialista Párt helyi szervezete. Ezúttal Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke mondott megemlékező beszédet, felidézve az egykor történteket.

– Mintha visszamennénk az időben: újra hasonló jogokért kell kiállniuk a demokratikus ellenzék párjainak, a civileknek, azoknak, akik ma elutasítják ezt a rendszert. Most, amikor emlékezünk, párhuzamot kell vonnunk. 1891-ben elődeink is ünnepelni akarták május elsejét. De az akkori hatalom nem engedte. Rájuk emlékezünk, hiszen azokért a munkás- és szakszervezeti jogokért küzdöttek, amiért ma is küzdenünk kell. Az akkoriak a jobb bérről, a jobb munkaviszonyokról beszéltek. Ma az ellenzék is ezt követeli – mondta a szónok, majd elhelyezték az emlékezés koszorúit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában