Közösségformálás

2023.05.08. 15:03

Eredményes évet zártak Körösladányban

A helyi szakkörök közösségerősítő szerepéről is beszéltek a képviselő-testület ülésén.

P. G.

Kardos Károly a közösség szerepéről is szólt.

Fotó: Bencsik Ádám

Elfogadta a körösladányi önkormányzat tavalyi évi zárszámadását, valamint a tavalyi évi teljesítésekről szóló tájékoztatót legutóbbi ülésén a helyi képviselő-testület.

Tóth József Endréné, a grémium gazdasági és pénzügyi bizottságának elnöke elmondta, az önkormányzat mind a bevételeivel, mind a kiadásaival megfelelően gazdálkodott. 

A részletekről kifejtette, a város tavalyi költségvetési módosított előirányzatát közel 2 milliárd 460 millió forintban határozták meg. Éves teljesítésük a bevételi oldalon 2 milliárd 305 millió forintban realizálódott, ami a terv 94 százaléka, míg a kiadási oldalon 2 milliárd 102 millió forintban, ami a terv 85 százaléka.

A bizottsági elnök elmondta, az önkormányzat több mint 203 millió forintos pénzmaradvánnyal zárt, amiről részletes kimutatást tartalmaz a szakmai anyag. Hozzátette, az előterjesztés részletesen taglalta, hogy az egyes intézményeknél miként alakultak a pénzmaradványok, illetve, hogy mire fordítják majd az összeget. Kiemelte, azok részben dologi kiadásokat, illetve az önkormányzat esetében az elindult fejlesztések fedezetét szolgálják majd. 

Mint mondta, ahogy mindig, ebben az évben is nagyon részletes előterjesztést kaptak, amiben pontosan bemutatták az egyes intézmények kiadásainak és bevételeinek alakulását.

Kardos Károly polgármester az ülés elején elmondta, nem sokkal korábban részt vett a művelődési ház által szervezett szakkörök zárórendezvényén, egyben bemutatkozó programján.

– Az eseményen betekintést nyerhettünk abba, hogy a művelődési házban, illetve a könyvtárban folyó munka milyen eredményesen alakult – tette hozzá. – A rendezvény megmutatta, hogy a különböző foglalkozások, ebben az esetben a gyöngyfűzés, a kosárfonás, illetve a bútorfestés részeként miként sajátították el a résztvevők ezeket a tevékenységeket. Ugyanakkor a pályázati források segítségével finanszírozott szakkörök arra is rávilágítottak, hogy az együtt töltött időnél nem igazán van fontosabb. Kialakultak új közösségek, ami egy település életében nélkülözhetetlen.

Holóka Demeter Péter önkormányzati képviselő ennek kapcsán a nyugdíjas klub közösségformáló és értékmegőrző szerepét emelte ki.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában