Edison Klub

2023.05.21. 12:12

Csodákban volt részük, vegyészkedtek is a csorvási gyerekek

A csorvási Edison Klub tagjai a napokban ellátogattak a fővárosba, megnézték a Csodák Palotáját.

Cs. I.

A csorvási gyerekek kísérleteket is végeztek.

Fotó: BMH

A Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával  A levegő lovagjai című nyertes pályázatuk keretében az Edison Klub diákjai a Csodák Palotájában tettek látogatást, majd a 9D vetítés izgalmai után a Richter Gedeon laboratóriumban is felfedezéseket tettek.

Murvai József, a klub vezetője elmesélte, nagyon mozgalmas időszakot élnek. A csoport tagjai a program keretében, a mindennapokban, a klubfoglalkozásokon elektronikus áramköröket forrasztanak, tesztelnek, pneumatikus autót terveznek, amelyhez az SZTE Gépészeti Intézetében szerzett tapasztalatokat is felhasználják. Gyakorolják a programozást, a 3D tervezést és nyomtatást.

– Június 11-én, vasárnap, a reggeli órákban ismét elindítunk egy magaslégköri ballont a csorvási focipályáról - szánta tájékoztatásnak a dátumot a kíváncsi érdeklődőknek a klub vezetője.

A programok megvalósításához 2 millió forintot nyert a Gulyás Mihály Iskolai és Művészeti Alapítvány. A pályázatot Murvai József, az Edison Klub vezetője és Kecskés Beáta tehetséggondozó szakkal is rendelkező tanárnő írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában