Főhajtás

2023.05.31. 06:44

Az 1914 elhunyt hősre, áldozatra emlékeztek Gyulán

A Magyar hősök emlékünnepe alkalmából tartottak koszorúzást kedden délelőtt Gyulán, a XX. századi hősök és áldozatok emlékművénél.

P. G.

Az emlékezés virágait és mécseseit dr. Timár Andrea aljegyző, dr. Görgényi Ernő és Kónya István alpolgármester helyezték el.

Fotó: Für Henrik

Dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere elmondta, minden évben leróják kegyeletüket a huszadik század gyulai és gyulavári hőseinek emlékművénél. Mint kifejtette, a monumentum megrendítő módon emlékeztet arra, hogy hova vezet a háború.

– A huszadik században 1914 gyulai és gyulavári polgár vesztette életét harcokban és a háborúkkal együtt járó népirtások, így a holokauszt, valamint a politikai bosszúállás során – tette hozzá. – Ezért, aki fegyverszállítást szeretne az orosz-ukrán háború kapcsán, aki arról ábrándozik, hogy háborúban állunk Oroszországgal, kérem jöjjön el ide, és gondolja át szabad-e a tűzzel játszani! Az 1914 ember egy nagyobb falu népessége. Áldozatuk arra kötelez, hogy mindent tegyünk meg a béke megóvása érdekében.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában