Fények, sínek, életek

2023.05.09. 14:33

Akkor is tilos kikerülni a sorompót, ha nem látszik a vonat

A vasúti átjáróban való közlekedés volt a témája annak, a „Fények, sínek, életek” címmel diákok számára életre hívott a baleset-megelőzési programnak, amelyet kedden tartott a Békéscsabai Rendőrkapitányság a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron.

P. G.

Forrás: police.hu

 Bajkai Zsolt, a MÁV Zrt. balesetvizsgálója és Kónya Orsolya rendőr őrmester, a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója fényképeket mutogatva beszéltek az általános iskolásoknak arról, hogyan kell a vasúti átjárókban közlekedni. Elmondták, hogy a síneken áthajtani, vagy a sínekre lépni nemcsak akkor nem szabad, ha a sorompót már leengedték, hanem akkor sem, ha az még éppen csukódik lefelé. Az átjárókat mindig nagyon figyelmesen kell megközelíteni, még akkor is, ha a fényjelző fehéren villog. Tilos kikerülni a sorompót akkor is, ha a vonat még nem látszik. 

A turisztikai főpályaudvar állomásfőnöke, Sós Imre rendszeresen szervez és ad helyet baleset-megelőzési programoknak abban a reményben, hogy a résztvevők megfogadják a szakemberek tanácsait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában