Összefoglaló

2023.05.29. 19:30

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 29.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről számoltunk be 2023. május 29-én.

Beol.hu

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Gasztronómiai bemutatót és ételkóstolót tartottak pünkösdhétfőn Békéscsabán, a Szlovák Tájházban. Kiszely András, az eseményt szervező csabai szlovák önkormányzat elnöke elmondta, rendezvényük legfőbb célja az, hogy bemutassák a helyi szlovák kultúrát, az ételeiket, és ráirányítsák a csabaiak figyelmét őseik értékeire.

Az Orosháza és Térsége Gazdakör tagjai szép eredményeket értek el a Nyúlon megrendezett Magyar Ízek Veresenyen – számolt be közösségi oldalán Brlázs Róbert elnök. Az orosháziak igazán kitettek magukért: a Pipitér Sajtműhely sajt kategóriában 3 arany, Szilágyi Szabina (Bociország Sajtműhely) 1 arany, 1 ezüst, a Winner's Garden 1 arany, 1 ezüst, 1 bronz minősítést nyert.

Fura kettősséget él meg a Készenléti Rendőrség két munkatársa. Barbi Zsolt harárvadász őrvezetőről és Molnár István főtörzszászlósról a Zsaru Magazin írt. A két egyenruhás egyfelől éli a határon dolgozók feszes életét, másfelől vőfélyként olykor laza, bohém énjüket kell megmutatniuk.

Átalakult Békés vármegyében, így Békéscsabán is május 1-jével az orvosi ügyeleti rendszer, a feladatot azóta az Országos Mentőszolgálat végzi – ez is szóba került a minap Békéscsabán, a városi közgyűlés ülésén.

Pünkösdi Veterán Jármű Találkozót szerveztek hétfőn Békéscsabán, a Rendezvénypajtában. Diószegi Gyula, az eseményt szervező Békéscsabai Ipartestület Veteránmotoros Klubjának vezetője elmondta, rendezvényük egyik legszebb része az, hogy a veterán járművek iránt érdeklődők, illetve a tulajdonosok tudnak egymással találkozni és beszélgetni. A találkozó pedig immár hagyományos, hiszen tizedik alkalommal hívták életre.

Gasztroolimpián és -világbajnokságon egyaránt bronzérmet szerzett, mesterszakácsi címet is adományoztak már korábban számára. A minap a Békéscsabán dolgozó Szokai Imre átvehette a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) egyik legrangosabb kitüntetését, a Gasztronómiáért Érdemérmet hosszú éveken át végzett eredményes munkájáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában