Összefoglaló

2023.05.17. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 17.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. május 17-én.

Beol.hu

Több mint száz belgrádi iskolában volt bombariadó szerda reggel, a rendőrség ellenőrzi a helyszíneket, az oktatás a szóban forgó iskolákban vagy elmarad, vagy távoktatás formájában zajlik ezen a napon – közölte a szerbiai oktatási minisztérium.

Még életveszélyben van az a 75 éves nő, aki első ülésen ült a szlovák buszbalesetnél.

Nyom nélkül tűnt el egy gyönyörű, 16 éves lány, öt hónapja nem találják. Csak a személyi igazolványát vette ki anyja tárcájából és egy fekete táskát vitt magával.

Életveszélyes sérüléseket szenvedett az a pilóta, aki vitorlázó repülőjével tavaly nyáron lezuhant. A nyomozás azt állapította meg, hogy felszállás előtt nem jól rakta össze a gépét, ezért került bajba. A rendőrség az eljárás iratait továbbította az ügyészségre.

A kormány átalakítaná a választási törvényt: az Országgyűlés törvényalkotási bizottságához benyújtott törvénymódosító javaslat szerint időközi választás helyett a választási lista alapján adhatna képviselőt az a párt, amelyik addig a mandátum birtokosa volt.

A Futókörök Napja program Magyarországon egyszerre 25 helyszínen valósul meg a hét utolsó napján. Az esemény mellett szintén mozgással gyűjtenek a 7,5 éves különleges betegségben szenvedő Lilikének.

A Csabai út és az elkerülő út határán található körforgalom felújítása ügyében interpellált a fürdővárosi képviselő-testület legutóbbi ülésén Durkó Károly, a Gyulai Városbarátok Köre önkormányzati képviselő. Az önkormányzat levélben fordult a kérdésben az utat fenntartó Magyar Közúthoz

Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok cselgáncsozó látogatott szerdán délután Telekgerendásra, ahol megmozgatta az ifjú cselgáncsozókat.

Dog dancing bajnokságon tarolt kutyáival a dévaványai Fehér Viktória

Május 26-tól május 28-ig, jövő hét péntektől vasárnapig huszonharmadik alkalommal rendezik meg a Gyulai Pálinkafesztivált.

Több mint félszáz ingyenes programot kínál május 28-án, vasárnap délután, 14 és 18 óra között a Munkácsy Negyedben négy intézmény, azaz a Békés Megyei Könyvtár, a Csabagyöngye Kulturális Központ, a Munkácsy Mihály Múzeum és a Napsugár bábszínház a nagyszabású városi gyermeknap keretén belül.

Kétképernyős ingyenes tévé jön a nyáron. Ez a televízió egyszerűen nem kerül semmibe: kikapcsolhatatlan reklámokkal pótolják a nemlétező árcédulát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában