Évértékelő ülés

2023.05.24. 06:56

A magyar természet napját ünnepelte a MTESZ Békéscsabán

Kedden tartotta évértékelő ülését a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) Békés Megyei Egyesülete. A tanácskozásokat követően délután, egy pályázatnak köszönhetően előadásokat is tartottak a Békéscsabán, a Civil Szervezetek Szövetségének székházában, ahol bemutatták Boldog Gusztáv új természetfilmjét is. A rendezvény apropója a magyar természet napja volt, melyet május 22-én ünneplünk.

Gy. R.

Dr. Kincses László MTESZ alelnök, Gólya Pál MTESZ igazgató, Majoros Béla MTESZ elnök és Boldog Gusztáv természetvédelmi mérnök

Fotó: Für Henrik

Gólya Pál, a MTESZ Békés Megyei Egyesületének igazgatója, a pályázat projektmenedzsere ismertette, kedden kora délután tartották a Békés Megye Műszaki Haladásáért Alap Alapítvány kuratóriumi ülését, ahol megvitatták, illetve elfogadták a 2022-es évi beszámolót. Ezután a MTESZ Békés Megyei Egyesületének mérlegbeszámolójáról tartottak tájékoztatást, amit a taggyűlés szintén elfogadott, így mindkét egyesület pozitív eredménnyel zárta az elmúlt évet.

Elhangzott, mivel lejárt a vezetőség mandátuma, így megválasztották az új plénumot, amely többségében a régi vezetőség tagjaiból áll. Mindemellett nyolc új taggal is bővült az egyesület, melynek létszáma így már húsz fő. Gólya Pál elmondta, névváltoztatásra is szükség volt, a szervezet ezentúl MTESZ Békés Vármegyei Egyesület néven működik tovább.

Boldog Gusztáv /Fotó: Für Henrik/

Kedden délután a Magyar Természet Napja alkalmából rendeztek természetvédelemmel kapcsolatos előadásokat. A programon elsőként bemutatták Boldog Gusztáv természetvédelmi mérnök „Kalandra fel!” című filmjét, amelyet a készítő a közelmúltban publikált. A természetfilm a Europe Direct megbízásából készült Békés Vármegye Natura 2000 területeiről.  A rendezvény folytatásában dr. Duray Balázs, a Zöld 14 Egyesület elnöke, a Hatvanezer Fa Egyesület alelnöke értékelte a Magyar Természet Napja 2023 alkalmából megtartott rendezvényt.

Végül, a program zárásaként Gólya Pál igazgató egy kötetlen, vitaindító beszélgetésre invitálta a résztvevőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában