Koszorúzás

2023.05.26. 14:29

A magyar hősökre emlékeztek Békéscsabán

A Magyar Hősök Emléknapja alkalmából tartott megemlékezést a békéscsabai önkormányzat pénteken délelőtt a Németh Lajos utcai Hősi Temetőben.

Gyemendi Réka [email protected]

Fejet hajtottak a hősök előtt.

Fotó: Bencsik Ádám

Ezen a napon szerte az országban azokra a csatákban elesett katonákra, a két világháború hősi halottaira és ártatlan, civil áldozataira emlékeznek, akik életüket áldozták a hazáért. Elhangzott, a magyar állam és az önkormányzatok fontos kötelessége, hogy őrködjön az elesettek sírjai felett, az utókor kötelessége pedig az, hogy megőrizze és ápolja a hősök emlékét.

Az emlékműnél megemlékező beszédet mondott Mazán-Kovács Ákos, a Gerlai Általános Iskola 7. osztályos tanulója, majd műsort adtak az iskola növendékei. 

Mazán-Kovács Ákos mondott beszédet. Fotó: Bencsik Ádám

Koszorút helyezett el az önkormányzat nevében Szarvas Péter polgármester, Varga Tamás alpolgármester és dr. Kiss Gyula aljegyző. Majd Szegedi Balázs, a Békés Vármegyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke. A békéscsabai helyőrség katonái nevében Papp Péter őrnagy, Kincses József őrnagy és Juhász László százados koszorúzott. A Fidesz békéscsabai szervezete képviseletében Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, az országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke, és Nagy Sándor helyezte el a megemlékezés virágait. A Politikai Foglyok Országos Szövetségének Békés Megyei Szervezete és a Magyar Október Baráti Társaság nevében koszorúzott Vánsza Pál elnök és Selmeczi László elnökségi tag. A Gerlai Általános Iskola képviseletében koszorút helyezett el Kis Sándor igazgató és Megó Melinda igazgatóhelyettes. 

Ezután mindannyian elhelyezték a megemlékezés mécseseit, majd a programot az Il Silenzio zárta Bakai László trombitaművész tolmácsolásában.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában