Beol podcast

2023.05.10. 17:08

A közlekedés kultúrája – a Beol podcast vendége Dobókői György

Május 11-e a Közlekedési Kultúra Napja, így az első téma magától adódott: milyen volt és milyen ma a közlekedési kultúránk Békésben? A KTE ezen a napon a korábbiakban több projektet is vitt Békésben. Ilyen volt az idősek közlekedésbiztonságának elősegítése. A Beol podcast vendége Dobókői György, a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) Békés vármegyei szervezetének leköszönt elnöke, a megyei közlekedési hatóság nyugdíjba vonult igazgatója volt.

Ny. L.

Többek között olyan apróságra is felhívták a figyelmet, hogy az idősek lehetőleg ne fél nyolckor menjenek piacra, amikor csúcsforgalom van, hanem előtte, vagy utána.

Gyakorlópályán felmérést végeztek a vezetés közbeni telefonálás veszélyeiről, kiderült, még a kihangosítós telefonálás is elvonja a sofőr figyelmét a vezetéstől. Ahogy Dobókői György fogalmazott: az élet nem visszahívható, de aki hívott bennünket, az igen.

A szakember 1979-ben diplomázott, és már a ’80-as évek elején beszéltek arról, milyen jó lenne egy olyan gyorsforgalmi út, amely összeköti Békéscsabát Budapesttel. Ha később is, de az M44 jórésze megvalósult, és a megyei szakaszát még nyugdíjba vonulása előtt forgalomba helyezhették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában