Közgyűlés

2023.05.29. 17:04

A balesetveszélyes fákat mindig kivágták Békéscsabán

Tavaly 463 fát vágtak ki Békéscsabán, 945-öt gallyaztak, 446 négyzetméteren igazították a cserjéket, valamint hat esetben volt szükség arra, hogy darus kocsival kiemeljék az Élővíz-csatornába borult fákat – derült ki a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén. Ezekre a munkálatokra összesen 34 millió forintot fordított az önkormányzat.

L. B.

A helyiek igényeinek, jelzéseinek megfelelően dolgoznak a fák kivágásán.

Fotó: Shutterstock

Nagy Ferenc alpolgármester elmondta, a helyiek igényeinek, jelzéseinek megfelelően dolgoznak a fák kivágásán. Bár ezek a munkák igen költségesek, a balesetveszélyt jelentő vagy kidőlt egyedeket minden esetben eltávolították. A gallyazás idén is elindult, és fakivágásokra ugyancsak lehet majd számítani.

Ez is szóba jött akkor, amikor beszámolt arról a – többek között a kaszálásért, a játszóterekért is felelős – városgazdálkodási kft. arról, hogy milyen munkát végzett tavaly. Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy a cégnek tavaly sem tudtak akkora forrást biztosítani, mint szükséges lenne, és idén sem volt erre mód. De most pótlólagos támogatást ítéltek a kft.-nek a városüzemeltetési feladatok ellátására azt követően, hogy teljesen lezárták a tavalyi költségvetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában