Menetrend

2023.04.05. 11:57

Változik a vonatok és buszok közlekedési rendje Békésben

Húsvétkor változik a MÁV-Volán-csoport járatainak közlekedési rendje - közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága szerdán az MTI-vel.

P. G.

Fotó: Gál Csaba

A MÁV-START járatai április 6-án, a tavaszi szünet első napján a pénteki, 7-én a szombati, 8-án és 9-én az ünnepnapi, 10-én a vasárnapi, 11-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. Hozzátették: jelentősen megnövekedhet az utasforgalom, ezért érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt április 6-án 10 órától április 10-én éjfélig vehetik igénybe.

A Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul a tavaszi szünet és a húsvéti ünnepek idején. 

Április 5-én, szerdán a munkanapon és a hét utolsó tanítási napján, 6-án a hét utolsó tanítási szünetes munkanapján, 7-én a munkaszüneti napon, 8-án a szabadnapon, 9-én, húsvét vasárnapján a munkaszüneti napon, 10-én a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.
A tájékoztatás szerint április 11-én a hét első tanítási szünetes munkanapjának, míg 12-én a munkanapnak és a hét első tanítási napjának megfelelő menetrend lesz érvényben.

Az április 6-11. közötti tavaszi szünetben minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja világoskék Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában