TOP Plusz

2023.04.21. 07:07

Tovább építik a bicikliutat Okányban

Több beruházással és több mint 200 millió forintból teszik élhetőbbé Okányt a TOP Plusz keretében – ismertette Szívós László polgármester.

L. B.

A Vésztői utcában folytatódik a kerékpárút-építés, az árkok helyén zárt csatornát építenek – mondta Szívós László polgármester

Fotó: A szerző felvétele

Emlékeztetett, hogy korábban bicikliutat építettek a Hunyadi, a Kossuth és a Vasút utcában. Ez a fejlesztés folytatódik azzal, hogy kerékpárutat alakítanak ki a Vésztői utcában, a Vasút utcától a Klapka utcáig, nagyjából 550-600 méteren. Azért, hogy legyen helye a bicikliútnak, a mostani nyílt árok helyére zárt csatornát építenek ki – fejlesztve ezzel a csapadékvizet elvezető rendszert egészen a falu széléig, szintén a Vasút utcától kifelé 800 méteren –, és ide kerül majd az aszfaltcsík.

A beruházás a sporttelepet is érinti, ahol parkolókat és vizesblokkot alakítanak ki. Szívós László polgármester hozzátette, ugyancsak a sporttelep környékén valósulna meg és szintén a bicikliseket érinti az a 48 millió forintos fejlesztés a TOP Plusz keretében, amely a helyi turizmus fellendítését hivatott szolgálni. A falunapokon megszokott rendezvénysátrat kiváltva egy fedett, oldalt nyitott rendezvényteret építenének. A területen kerékpárjavító pontot is kialakítanának.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában